International Hot Air Balloon Festival 2010

March 24, 2010

24th March 2010

Sunday yang lepas, my family and I nak check out Hot Air Balloon Festival kat Putrajaya tuh. Orang semua dok berbuih mulut bercerita pasal festival tuh, so my family pun nak check out! Cuz last year kitorang tak pegi. Hoping Sunday punya would be fun, sebab closing ceremony kan, mesti happening festival tu!

But..bila dah nak sampai Putrajaya tuh, dongak ke atas, nak tengok langit, langit dah gelap. ALAMAK..
Nak hujan ke ni?? Alaaaa..sedihnya! Kalau hujan, tak dapat la hot air balloons tuh nak take off kan!

Dok berharap sangat so that tak hujan..



So sementara tunggu balloon ballon tuh nak take off..kitorang pun jalan jalan kat festival tuh.. Banyak sgt benda yg dijual! Macam macam tau! Baju..slippers.. decoration rumah.. kites..ballloons Hello Kitty banyak sgt. Ni kalau cousin Lina yang kecik tuh (Hannah) ternampak balloon tuh, mesti dah melalak nak Hello Kitty tuh. hahaha!


Dalam pukul 6pm macam tuh, balloon tuh dah start nak pasang. Tapi tgk langit lagi, MAKIN GELAP LANGIT!! Alamak..guruh pun dah bunyi..tak lama lagi sambaran kilat pula tiba!

Nasib dapat nampak 2 balloons..!



Terus... HUJAN TURUN SANGAT LEBAT!!!
TIDAKKKKKK..
Kitorang sedih sangat..heart-broken semua tak dapat tgk hot air balloon take off.. dah lah first time kat festival ni!! Lina pun kesian tgk keluarga keluarga lain yang bawak anak anak kecil nak tgk balloon tuh, semua sedih :(

So kitorang pun lari ke kereta nak balik..
Nasib tak pulang rumah dengan tangan kosong.. Nasib Lina sempat shopping kat festival tuh.
Lina beli WALL STICKERS!!! Dok mengidam benda ni..mentang-mentang la dah ada bilik baru kan..dinding yg masih putih kosong.. so Lina nak letak wall stickers banyak banyak!



Masa dalam kereta tuh.. papa tgk kitorang semua muka dah sedih masam.. papa pun bawak pegi Alamanda Mall sebelum balik! yayy! Sebab dia tau, the only way to pujuk anak-anak dia is to bring them to a shopping mall..ye la..kata  anak gadis kan! hahahTerus muka semua senyum lebar! :)
Dah lama jugak Lina tak pegi Alamanda..the last time was YEARS ago, masa mall tuh first first bukak dulu.
Cantek jugak Alamanda ni.. kedai dia pun not bad! So kitorang jalan jalan..makan dinner..tunggu hukan berhenti sket..baru balik!

Kitorang sempat singgah kat this one dessert place at Alamanda foodcourt, cuba tgk betul betul. Macam macam ada!! best!


Sedih memang sedih tak dapt tgk festival tuh..
Tapi yang penting, keluarga pergi dan balik dengan selamat. Sebab hujan was so lebat, memang potential accident. My heart was beating like crazy in the car!
Alhamdulillah.. :)

XOXO
Lina Pumpkin

No comments

Post a Comment

Thank you for taking the time to read my blog and comment! Big hug for you! :)