Welcome 2016!

January 16, 2016

Salam and hello everyone!
Alhamdulillah.. umur kita masih dipanjangkan, masih berkesempatan untuk menyambut dan menempuh tahun baru. Welcome 2016!

Soalan yang sangat sangat cliche lah kan, what are your news year's resolutions? Mine probably still trying to achieve 2015 punya! huahuahua.. Korang pulak bagaimana? Masih sambung ke atau dah ade azam baru? Ape ape pun, semoga kita lebih istiqamah dan kuat semangat to reach goal 2016.


Just nak share sikit of my azam baru untuk tahun 2016:


  • Jaga kesihatan and jadi lebih aktif untuk outdoor activities. (Tak mau malas- malas bangkit lewat dah)
  • Luangkan lebih masa with family and close friends sebab umur dah makin meningkat, tiada ape yang lebih penting selain orang orang yang tersayang di sekililing kita.
  • Focus more on my career and work harder. Now that this year Im teaching 6 years old, which means they are going to go to primary school next year, which ALSO means I have to make sure they are ready for school, make sure they can really read, count and write. A little bit pressure for me, but insyaAllah, may Allah ease my work routine everyday.
  • Focus more on this blog. Yes, I have neglected this blog for so long, dah berhabuk dah blog ni! Please slap me if I neglect it again!
  • Jodoh? Tak mau soal dan tak nak terlalu fokus dalam soal mencari jodoh sebab nanti terlalu pressure pulak bab kawin, memandangkan umur sekarang dah masuk lewat 20-an. OH MY GOD..masih terasa diri ini remaja sebenarnya. Just to update you all, sesiapa yang mengenali saya tu or yg tau perkembangan saya, actually Im single now. Takde jodoh, nak buat macam mana kan. Kita bertahan dan bercinta selama mana pun, kalau Tuhan kata dia bukan untuk kita, bukan lah jawabnya. Jodoh di tangan Allah. Semoga saya jumpa yang lebih baik nanti. Of course I was sad for some time, trying to get over the heartbreak, but Im getting up now, and moving on to live my life and look forward to happier and more things in life than just..dating. Saya juga mendoakan supaya dia jumpa yang terbaik untuk dia. Allah knows what's best for you so kita kene sabar, redha dan ikhlaskan dengan ape yang berlaku. Selalu kene remind diri untuk banyakkan berdoa.
What else? Hmmm..tu je kot buat masa sekarang. Oh yea, sekarang plan kumpul duit utk travel. Dulu kumpul duit untuk kahwin, memandangkan dah single, save duit untuk travel pulak. So the plan is, one year one dosmetic destination and one international destination. Focus tahun ni nak pergi Bali and Perhentian lagi. Lagi? Yes, tahun lepas baru je pergi Perhentian, punyalah syok sampai termimpi-mimpi till today. InsyaAllah, semoga semua dipermudahkan. Terpaksalah kurangkan shopping makeup untuk travel. Tahun lepas memang splurge habis lah untuk makeup tak ingat dunia. Astaga...bila pikir balik, mak aihhhh... takpelah, now tahun ni focus save duit untuk travel!

Sesiapa yang merindui saya..nah..gambar baru :)




Did I lose weight? no? Takpe, takyah jawab :)

Insyallah, I will try to update this blog more often this year! Eeeeekkkk..fingers crossed! No more lazy lazy and busy busy.

Take care guys!

:)


No comments

Post a Comment

Thank you for taking the time to read my blog and comment! Big hug for you! :)